dilluns, 15 de setembre del 2014

proteïna en forma de LLAVOR



superaliment (I): LES LLAVORS DE CÀNEM.


Els SUPERALIMENTS provenen de llavors, arrels o algues i no són considerats complements alimentosos sinó veritables aliments. D'aquí al seu nom.

Aquests aliments, doncs, tenen el poder de transformar les amanides de batalla en plats principals molt nutritius!

El CÀNEM és una planta d'origen asiàtic i la seva LLAVOR és una font de proteïna vegetal. Està indicada per a esportistes, vegetarians, vegans, embarassades (abans, durant i després) i durant la menopausia. Afavoreix també la reparació del teixit muscular i el manteniment de la massa muscular. 

Té un gust fresc i herbal que convina molt bé amb tot: sucs i batuts, amanides, cereals, rebosteria natural, iogurts vegetals... i també se'n pot fer batut o "llet de cànem".

Les comercialitzen diverses marques, moltes d'agricultura ecològica. La marca ISWARI (6'99€ / 250gr. nets) és de les més econòmiques (amb 1/4 de quilo de llavors tenim cànem per estona!) i l'herbolari que vaig anar no les tenien en stock, però en tres dies te les encarreguen sense problemes.




...properament...una recepta amb aquestes llavors!



dimarts, 9 de setembre del 2014

noVEGatats al MÉSQUENCIAM !



A menys d'una setmana per a començar el curs 2014 -2015, aquest blog es fa un rentat de cara. Canvia. Bé, de fet, EVOLUCIONA. 

Són molts els vegetarians que veiem el veganisme com una fita, com una meta, un lloc al qual arribar després d'un cert temps. Tenim clar què pensem, com veiem el món però el pas al veganisme a vegades se'ns complica. 

Podria citar molts exemples de complicacions que es troba un vegetarià amb esperit vegà al llarg del seu dia a dia, des de aspectes més trivials (menjar una crema de verdures preparada que porta làctics), més transcendentals (discussions al voltant de l'especisme) o fins i tot simples qüestions pràctiques (tenir unes botes de cuir/pell d'animal mort prou noves i pensar que no és responsable desprendre-se'n per comprar-ne unes altres). Ningú va dir que seria fàcil!

Durant aquest temps d'impàs, crec que és molt útil tenir un bon ventall d'eines (documents informatius, nutricionals, logístics, culinaris, socials...) per afrontar aquesta canvi amb seguretat i amb pas ferm. 

Potser, només es tracta de ser conseqüents amb el què volem i per a què ho volem. Sense remordiments de consciència estúpids. Al capdavall, la informació és poder. SEMPRE. 

Així doncs, podríem dir que sí. Que aquest blog ja és prou madur per esdevenir vegà. A més a més de receptes, també hi adjuntaré tot tipus d'informació vegana interessant. (s'admeten i ESPEREN observacions!)

En definitiva, la intenció és transformar el blog en un recull d'entrades per fer d'aquesta nova etapa cap al veganisme un camí més planer. 

O si més no, un camí que tingui unes bones fites.