dimecres, 22 d’agost del 2018

Truita d'Albergínia Farcida amb Salsa de Tomàquet


INGREDIENTS:

- 4 ous XL
- 2 albergínies de l'hort
- Hamburguesa de Sarraí i verdures saltejades
- 1 pot de conserva de tomata (tipus pera)
- formatge ratllat
- cebes de l'hort
- jengibre amb pols, sal i pebre.
- oli d'oliva



PREPARACIÓ:

1 La salsa.- Cassola al foc lent amb una mica d'oli. Abocar-hi la tomata en conserva amb els tomàquets pelats. Qualsevol conserva de vidre o llauna és bona per a fer una salsa de tomàquet. Que vagi fent xup-xup - amb una tapa, si no vols empotinar-ho tot de vermell -.

La compro a una botiga del barri de productes russos i ucraïnesos; el pot estava macerat amb fonoll i allets que li donaven un gust dolcenc boníssim -és qüestió de buscar i remenar -.

2 Albergínies i cebes.- Estil sofregit: pelades i tallades a daus ben petits. Al foc dins una paella amb una mica d'oli i anar-les coent a foc mig. Salpebrades i amb una mica de gingebre.

3 La truita a capes.- Mesclar la barreja d'albergínia-i-ceba i els ous al recipient del minipimer. Triturar-ho per a facilitar la cocció homogènia. 
Tornem a posar la paella - neta! - a foc fort amb una mica d'oli i quan veiem que fumeja aboquem la meitat del mix (ou-albergínia-ceba).
Volta i volta fins que quedi feta la primera capa i la reservem en un plat. 
Com que ja està calenta aprofitem per a posar-hi el formatge ratllat.


4 El farcit.- Quan la salsa de tomàquet ja ha quedat feta a la cassola - la que tenim tapada- afegim i esmicolem l'hamburguesa que en aquest cas és #veggie però pot ser de qualsevol cosa (de vedella, de porc o carn picada) o no posar-ne, directament. 

Encenem el Forn a 200 graus i a mode Grill

5 Segona capa.- Repetim el pas tres, és a dir, fem una altra truita amb la resta de mescla que ens queda. Li fem la volta amb un plat i abans de fer la darrera girada, afegim la salsa de tomàquet i el formatge.

La voltegem en un plat de tal manera que ens quedi la salsa a sota. Agafem un motlle apte per a forn i una altra volta. Sí! Ara tenim la salsa de tomata a dalt! Així que hi afegim formatge ratllat i cap al forn! Fins que es gratini. 


Que vagi de gust! ;)

dilluns, 5 de febrer del 2018

Pastís de poma


Ingredients:
  • 2-3 pomes
  • 3 ous
  • 200 gr de farina
  • 1 sobre de llevat en pols
  • 160 gr de sucre morè
  • 80 ml de llet de civada
  • 80 ml d'oli d'oliva

Preparació:
  • Untem un motlle metàl·lic desmuntable amb una mica d'oli i espolsem unes cullerades de sucre morè ben escampades per tota la base.
  • Pelem les pomes i les tallem en llesquetes de 1-2 de gruix i les col·loquem fent un espiral sobre la base que tenim amb l'oli i el sucre. Ho posem al forn (mode sobre i sota escalfat prèviament a 180ºC) durant 10 minuts.
  • En un bol, aboquem els ous, l'oli i la llet de civada i ho remenem. En un altre el sucre, la farina i el llevat en pols també barrejats i unim les dues mescles.
  • Traiem el motlle amb les pomes i aboquem la massa. Canviem el mode a només a sota del forn i ho deixem coure tot durant 25 minuts aproximadament. Abans de desemmotllar-lo, deixa'l refredar! 


Que vagi de gust!