INGREDIENTS:
- 4 ous XL
- 2 albergínies de l'hort
- Hamburguesa de Sarraí i verdures saltejades
- 1 pot de conserva de tomata (tipus pera)
- formatge ratllat
- cebes de l'hort
- jengibre amb pols, sal i pebre.
- oli d'oliva
PREPARACIÓ:
1 La salsa.- Cassola al foc lent amb una mica d'oli. Abocar-hi la tomata en conserva amb els tomàquets pelats. Qualsevol conserva de vidre o llauna és bona per a fer una salsa de tomàquet. Que vagi fent xup-xup - amb una tapa, si no vols empotinar-ho tot de vermell -.
La compro a una botiga
del barri de productes russos i ucraïnesos; el pot estava macerat amb
fonoll i allets que li donaven un gust dolcenc boníssim -és qüestió de
buscar i remenar -.
2 Albergínies i cebes.- Estil sofregit: pelades i tallades a daus ben petits. Al foc dins una paella amb una mica d'oli i anar-les coent a foc mig. Salpebrades i amb una mica de gingebre.
3 La truita a capes.- Mesclar la barreja d'albergínia-i-ceba i els ous al recipient del minipimer. Triturar-ho per a facilitar la cocció homogènia.
Tornem a posar la paella - neta! - a foc fort amb una mica d'oli i quan veiem que fumeja aboquem la meitat del mix (ou-albergínia-ceba).
Volta i volta fins que quedi feta la primera capa i la reservem en un plat.
Com que ja està calenta aprofitem per a posar-hi el formatge ratllat.
4 El farcit.- Quan la salsa de tomàquet ja ha quedat feta a la cassola - la que tenim tapada- afegim i esmicolem l'hamburguesa que en aquest cas és #veggie però pot ser de qualsevol cosa (de vedella, de porc o carn picada) o no posar-ne, directament.
Encenem el Forn a 200 graus i a mode Grill
5 Segona capa.- Repetim el pas tres, és a dir, fem una altra truita amb la resta de mescla que ens queda. Li fem la volta amb un plat i abans de fer la darrera girada, afegim la salsa de tomàquet i el formatge.
La voltegem en un plat de tal manera que ens quedi la salsa a sota. Agafem un motlle apte per a forn i una altra volta. Sí! Ara tenim la salsa de tomata a dalt! Així que hi afegim formatge ratllat i cap al forn! Fins que es gratini.
Que vagi de gust! ;)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada