diumenge, 12 de febrer del 2012

Pastís de nabius


Ingredients:

PER LA MASSA:
- 300 gr. farina blanca
- 175 gr. mantega
- 30 gr. sucre glacé
- 1 rovell d'ou


PEL FARCIT:
- 125 gr. nabius deshidratades
- 250 gr. melmelada de nabius o fruits silvestres
- 125 gr. sucre morè
- 2 cullerades de farina de blat de moro
- llet per envernissar
- sucre glacé per empolvorar 


Preparació:

Precalentem el forn a 190ºC. Posem els nabius en remull en un bol amb aigua calenta.
Tamisem la farina en un bol gros i hi afegim la mantega tallada a daus petits, el sucre glacé i el rovell d'ou. Barregem els ingredients amb les mans fins aconseguir una massa uniforme.
Posem la massa en una superfície enfarinada i la dividim en dues parts, deixant que una part sigui una mica més gran que l'altra. En fem dues boles uniformes, les emboliquem en plàstic transparent i les deixem refredar uns minuts a la nevera.
Agafem els nabius, ja sense aigua i els col·loquem en un bol. Hi afegim el sucre morè i la farina de blat de moro i ho barregem. 
Agafem la bola més grossa de massa que teníem a la nevera i la aplanem amb un corró en una superfície prèviament enfarinada. 
Posem la massa en un motlle i hi col·loquem el farcit al damunt.
Aplanem la altra bola de massa que ens queda amb un corró. Amb l'ajuda d'un ganivet fem tires de massa per decorar el pastís.
Envernissem el pastís amb una mica de llet, l'empolvorem amb sucre glacé i el posem al forn fins que estigui daurat: uns 30 min. aproximadament.


 (Es pot utilitzar margarina en comptes de mantega, o una barreja de les dues, perquè sigui més lleuger)


 (La bola gran serà la base del pastís i la petita ens servirà per decorar-lo)


 (Es poden fer servir uns 750 gr. de nabius frescos. En aquest cas en comptes de la melmelada hi afegirem un raig de suc de llimona)

 (Decorar el pastís com es vulgui: a quadradets, tot cobert estil calzone, descobert, etc.)
Bon profit!!!

2 comentaris:

  1. Quina bona pinta!
    Utilitzar els nabius deshidratats a la cocció no es queden molt durs o secs?

    Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo vaig comprar unes bossetes que venen al súpers (Mercadona) i els vaig deixar en remull una bona estona amb aigua calenta (1 horeta) i van quedar ben tovets.

      La recepta pot fer-se amb nabius frescos en més quantitat i llavors no cal afegir-hi la melmelada, només un raig de llimona.

      Ja em diràs què tal!

      Elimina